Život studentský – život nelehký, praví známé úsloví. A to jak na středoškolské, tak i vysokoškolské úrovni. Vysokoškoláci to vlastně mají ještě horší. Nejen pro náročné studium či pro změnu prostředí, kdy mnozí z vás přišli studovat z malé vísky rovnou do Prahy. Vysokoškolský život dá zabrat zejména po finanční stránce. Ti z vás, kteří nejsou zcela podporováni rodiči, jsou s penězi často doslova „na štíru“.

Jak na to?

Taky patříš k této skupině, která – ať dělá, co dělá – stejně nikdy nevyjde a na konci měsíce se už živí jen polévkami z pytlíku? Tak nevěš hlavu, protože nic se nejí tak horké, jak se uvaří – zkusíme něco vymyslet. Ušetřit se dá na lecčems, třeba při on-line nakupování.

Jak tedy výhodně nakupovat po internetu? Ceny zboží při nákupu online jsou zpravidla vždy nižší než v kamenných obchodech, ale neber hned to, co ti první padne do ruky. Využij internetové srovnávače nebo slevové kódy, díky nim získáš produkt s nejnižší cenou a také s nízkou, eventuálně žádnou, cenou dopravy. Ono to totiž někdy klame – najdeš levné zboží, ale když si dopočítáš cenu za dopravné a balné, tak zjistíš, že jsi vlastně nic neušetřil. A když je řeč o poštovném, můžeme rovnou zmínit, že je výhodné domluvit se s kolegy a objednat si hromadně; na poštovné se pak složíte.

nakupovani-online-slevy-jak-na.to-levne

Online nákupem ušetříš docela dost času, který můžeš věnovat studiu, a pak třeba získáš nárok na stýpko, a to jistě vylepší tvou finanční situaci. Druhou možností, co s ušetřeným časem, je jít na pár hodin na brigádu a nějakou korunu vydělat.

Při nákupu na internetu nemusíš platit předem, a to je také příjemné – objednat si můžeš úplně švorc, a do té doby, než budeš mít třeba svou novou ledvinku v ruce, budeš mít opět i nějakou tu korunu.

Pozor však na některá úskalí! Ne všichni prodejci jsou seriózní, a proto si zkuste předem zjistit jejich reference, abyste za své peníze neobdrželi nějaký šunt; za druhé je zapotřebí zamyslet se nad podezřele nízkými cenami.

Přečti si také:   Mafia: Když není vše takové, jak se zdá